Passionsfrugt lærdom

Hurra nu er arbejdstilladelse og opholdstilladelse på plads for os begge. Bents kom kun nogle få dage før hans business visa udløb. Vi gav kage til alle medarbejdere på grunden i den anledning.

Vi har nu været her i 3 måneder og har det godt. Det er meningsfuldt at være her.

Jeg sidder på vores terrasse på 1. sal med benene oppe og vores nye ventilator blæser luft på mig. Jeg skal prøve at samle op på, hvad der er sket siden sidst, vi skrev på bloggen.

Der er virkelig mange forskellige træer rundt omkring på grunden. Blomstertræer/buske der står med hvide eller gule blomster, og høje kokospalmer med nødder i klaser og tørre grene der hænger ned. Vi har jævnligt en mand til at klatre op og tager nødder og tørre grene ned. Hvis ikke vi gør det, kan vi risikere at få en nød eller en gren i hovedet. Lige inden det begynder at regne, kan det godt blæse op og så hører vi jævnligt et bump.

Lige ud for mig er der et ”Makungu” træ. Ifølge ordbogen er det et indisk mandeltræ – så blev jeg så klog. Det er et godt skyggetræ, og dem har vi flere af på grunden.

Banan palmerne står og vipper med deres flossede blade i vinden. Det er skønt, at der er noget grønt at se på, når vi ikke kommer så meget uden for grunden. Bag ved bananpalmerne er der et mangotræ.

I fredags d.1. maj var det fridag her i landet. Vi benyttede fridagen til at gå en tur rundt i nærområdet sammen med Jens Erik. Det var dejligt at få rørt sig og set lidt andet end området her. Vi var inde på et motionscenter med swimmingpool, hvor der også var adgang til stranden. Det er ikke tilrådeligt at bade i havet her på grund af forskellige udløb – muligvis med kloakvand. På trods af det var det dejligt at være på stranden. Det ligger 1½ km herfra. For at komme ind og se det skulle vi have vasket hænder i klorvand 😊 Inden vi var hjemme igen, havde vi gået 5½ km.

I det offentlige rum skal vi have mundbind på, når vi møder folk. Her er min taget ned på hagen. Det er regntid, og der kom regn senere på dagen.

Den sidste uge har jeg siddet alene på forlagskontoret, fordi James Sabuni har haft travlt med at gøre konvolutter og kasser klar til at forsende det kristne tidsskrift ”Riziki”, som han redigerer. Der udkommer 4 tidsskrifter om året. Dette nummer handler om lederskab, valg og demokrati. Der skal være valg til efteråret. Det er ellers dejligt at være 2 på kontoret, så er der lige en, jeg kan spørge om en formulering eller et ord. Jeg har også nogle gode ordbøger. Pt. er jeg i gang med bibelstudiemateriale til unge.

De sidste par måneder har jeg haft passionsfrugtkerner til spiring. Jeg havde stillet krukken i vores overdækkede udekøkken, så den kunne få lys og ikke få for voldsom sol. I sidste uge bad jeg havefolkene om at plante dem ud. Vi blev enige om et godt sted op ad en mur. Da jeg kom og så til arbejdet, havde de taget nogle andre planter, end dem jeg havde sat til spiring. Da jeg spurgte, hvad grunden var, fik jeg at vide, at dem, jeg havde plantet, ikke havde modstandskraft til at komme ud og stå i sol og regn. Jeg havde passet for meget på dem. Hvad kan jeg så lære af det?

I vores liv kan der være meget, vi gerne vil beskyttes imod. Vi vil måske skærme vores børn og andre fra det, som er svært eller udfordrende. Passionsfrugtplanterne kan være et billede på, at vi skal ud og møde lidt modstand for at kunne klare os i livet. Gud lader os også møde forskellige ting, som er udfordrende og måske uforståelige, men som Bent og jeg ofte har oplevet, så slipper Jesus os ikke. Han er med os hver dag.