Nyt og gammelt

Den aften, da vi kom ud af ankomsthallen i lufthavnen i Dar es Salaam, duggede mine briller, som om jeg kom ind i den varme stue efter en kold gåtur. Alt blev tåget og varmen indhyllede os.

Cikader der larmede, biler der dyttede i det fjerne og larmen af KLM flyet der lettede fra lufthavnen på vej til Amsterdam igen efter at have spyttet sine passagerer ud på tanzanisk jord, alt dette mens brillerne langsomt blev klare igen, og jeg kunne se palmer og Ole Malmgaard der tog imod os.

I 1983, da vi for første gang kom til Tanzania, var der ingen dug, der var ingen aircondition, kun varme, fugt og cikader.

Nu er vi i gang! Fredag eftermiddag overdrager Ole Malmgaard officielt til Bent, og der er kage og sodavand for at byde os velkommen i arbejdet og sige farvel til Ole. Den forgangne uge har været fyldt med læssevis af information for Bents vedkommende. Lidt mindre for mig.

’Meget velkommen Bent & Vivi’ står der

Pige i huset, det er både nyt og gammelt. Hun hedder Vivina og er meget tiltalende. Hun virker til at være meget dygtig. Det bliver spændende at lære hende bedre at kende.

Lørdag flyver vi til Arusha, hvor vi skal være sammen med Ruth og Philip Bach Svendsen og møde Soma Biblias medarbejdere i denne afdeling. Jeg, Vivi, skal sammen med Philip, forlagslederen, lave en plan for mit arbejde i forlaget.

I Soma Biblias bogbutik har de rigtig mange gode bøger. Pt. nærstuderer jeg det materiale, der er udgivet til søndagsskoleundervisning. Mit indtryk er, at der er mange kirker, som ikke prioriterer at købe undervisningsmaterialer til deres børnearbejde.

Det er blevet søndag og Bent og jeg sidder i gæstehuset i Arusha og skriver dette blogindlæg færdigt.

Kilimanjaro set over skyerne før landing ved Arusha

Det er dejlig køligt i Arusha i forhold til i Dar es Salaam. I julen 1996 var vi i Arusha. Det er sjovt at gense husene og området.

Vi har mødt gamle venner og bekendte. Et barn vi stod fadder til. I dag er hun 29 år og arbejder hos nogle kinesere lige i nærheden af vores bopæl. Her i Arusha har vi mødet en pige som vi betalte uddannelse for. I dag har hun en universitetsuddannelse og betaler selv for uddannelse af 7 børn, hvoraf kun ét er hendes eget.

Her søndag eftermiddag har Marc Agerbo, volontør, lige fortalt om salg af bøger fra Landcruizeren ved én af kirkerne i formiddags. Nu går vi over til Ruth og Philip til en kop Tanzania-kaffe.

Midt i det hele oplever vi at Guds gamle nåde stadig er ny. Må Gud give os og mennesker i Tanzania klarsyn, så vi ser Guds nåde, som han har vist os i Jesus.