Lancering af en ny bog til unge

I samarbejde med forlaget Biblica var Bent og jeg til et møde hvor ”Fikia Maisha” blev præsenteret. Der blev holdt flere forskellige taler, hvor de unge og deres udfordringer blev drøftet. Bogen er det ny testamente skrevet på hverdags swahili, og så er der taget forskellige temaer op: sex, porno, penge, forandring, fred, arbejde og skole og meget mere. Der er lavet henvisninger til hvor der står noget om emnet og der er en kort forklaring. Det er skrevet meget forståeligt, og det giver hjælp til, hvordan man som ung kan takle den slags udfordringer.

Vicebiskoppen i den lutherske kirke og en biskop fra en pinse kirke skulle hjælpe hinanden med at klippe sløjfen over og bagefter dele et eksemplar ud til de 150 indbudte gæster. Der var ungdomspræster, præster fra forskellige menigheder og andre ledere af missionsarbejde blandt unge.

Vi fik serveret formiddagskaffe eller chai/breakfast, jeg kom til at sidde over for en ungdomspræst og fik en god snak om ungdomsarbejde. Han underviser i kristendom i 8-10 kl. og i gymnasiet. Her i Tanzania er det de forskellige kirker der står for undervisningen. En gang om ugen er der ”Dini” (religion) i 2 lektioner. Muslimerne samler deres elever, og katolikker og lutherske kristne samler deres.

Jeg spurgte ungdomspræsten, hvad han tænkte, at de unge trængte til at høre, hvis der skal skrives en ny bog til dem. Han nævnte, at de unge har brug for at høre, at de er elskede. ”De sidder hver især med deres mobil og er ensomme.”

I de sidste uger er der blevet delt et hæfte ud på en del skoler i Dar og i Arusha; som hedder Masiha Det er en Manga tegneserie som fortæller om Jesu liv, død og opstandelse. Eleverne har taget godt imod det. I den forbindelse har Philip Bach Svendsen og jeg udarbejdet et undervisningsmateriale, som kristendomslærerne i skolerne kan bruge, når der er Dini på deres skole.

I Danmark hører I vel næsten kun om Corona. Her i Dar er der endnu ingen rapporterede tilfælde af Corona. Der er konstateret et tilfælde i Moshi. Der bliver dog taget visse sikkerhedsforanstaltninger. Folk hilser ikke med håndtryk. Håndvask og håndsprit er i høj kurs.

Ole Malmgaard rejser hjem før tid, fordi han er bange for ikke at kunne komme ud af landet. Bestyrelsesmedlemmerne i SB skulle have været samlet i næste weekend, men mødet bliver på skype. Lige nu er vi lidt påvirket.

Men det gør stort indtryk, når vi får at vide, at nu lukker DK grænserne, og vi får at vide, at der kan ske begrænsninger i lufttrafik, som så kan betyde, at vi ikke kan komme hjem før efter 13. april. Ikke at vi har planer om at rejse. Samtidig kender vi alle personer med lav immunforsvar og ældre som kan blive ramt. Pt. er vi trygge og ved godt mod. Missionssekretæren opfordrede os til at have mad i huset til 14 dage, så det har vi efterkommet ved at supplere det, som vi manglede.

Vi er i Guds gode hånd.