Hvile og lovsang

Bent er lige ved at se, om han har fået et godt billede af Kilimanjaro, som ses i baggrunden. Der er ikke så meget sne på toppen lige nu.

Vi har været trukket til side for at hvile og høre Guds ord. Vi var på retræte på et golfresort oppe ved Moshi.  Pia og Helge Paulsen fra Danmark (lederpar på Virksund Centret) var sammen med os og delte Guds ord og noget af deres livserfaring med os. Det var dejlige dage, og virkelig skønt at være samlet alle missionærer til bibeltimer, samtaler, bøn, gåture, brætspil m.m.

Det er regntid, og det har givet nogle voldsomme regnskyl. Ved denne bro stod der ikke vand, men broen blev lidt smal, når der i begge sider var hul i røret, der går under broen.

Andre steder var vandet helt oppe ved eller på vejen.

Den dag vi kørte fra retræten, skete der en tragisk ulykke med en bil, hvor chaufføren ikke respekterede den kraft, som vandet har. Vandet kom fra bjergene og løb over vejen. Bilen blev revet med og 4 personer druknede. Chaufføren overlevede.

Det er godt for landbruget, at det har regnet. Det er skønt at se, at alt er grønt. Store ris og majs marker giver forventning om mad senere på året.

En dag var der pludselig postyr uden for vores kontorer på grunden ved Soma Biblia. Nogle af vores medarbejdere lavede tegn og fagter for at vise, at vi havde fået fornemt besøg. De tre påfugle var sluppet ud af haven hos en tidligere præsident, som bor lidt længere nede af gaden. De ser stolte ud. Det er meget flotte fugle, men de spredte desværre ikke deres haler ud.

Bent og jeg havde nogle fantastiske dage i Iringa og Mafinga. Jeg skulle undervise 4 lektioner hvert sted for henholdsvis 800 studerende i Iringa og 400 i Mafinga. Undervisningen i at bruge bogen Fikia Maisha blev godt modtaget.

Her er de unge delt op i grupper for at øve sig i bibelstudie

Det er altid med en vis spænding, jeg stiller mig op for at undervise. Vi oplevede at Gud var gået foran og havde lagt tilrette. Det var en dejlig støtte at have Bent med. Der var bl.a. en del praktiske ting, som jeg så ikke behøvede at tænke på. Det var første gang vi havde mulighed for sammen at være afsted til et seminar i Fikia Maisha regi. Vi brugte Skærtorsdag, Langfredag og påskelørdag til undervisning på påskelejrene.

På de 25 påskelejre, hvor Soma Biblia sendte undervisere, var der sammenlagt 7870 deltagere og af dem var der 2960, som overgav deres liv til Jesus. Deltagerne er nu taget hjem for at danne grupper på deres respektive skoler. Bøgerne er klar til at blive brugt.

Påskedag tog vi til gudstjeneste 25 km fra Iringa i den lutherske menighed i Mfyome hos en Maasai præst. Det var en skøn gudstjeneste, hvor en ung maasai pige blev døbt.

Jeg måtte lige have et billede af den kæreste lille pige, der bare skulle op og danse sammen med Maasai koret.

Mens vi alligevel var der, lavede jeg et interview med præsten Johana. Interviewet skal blive til en traktat.

Johanna og hans kone.

Vi nød godt af deres store gæstfrihed, og spiste sammen med dem og deres børn.

En ting, som igen blev tydelig ved denne gudstjeneste, var den utrolig stor forskel på land og by. Kirkebænkene var kun træbrædder, og så var der nogle havestole. Det der bliver samlet ind i kirken, er forsvindende lidt. Kirken i Mfyome aflønner deres egen præst, men det er kun lommepenge, han får.

Kirken vi kommer i her Dar es Salaam samler over 100 gange så meget ind hver søndag, og de aflønner 2 præster, en evangelist, en sognemedhjælper m.fl. Vi føler os velkomne og er glade for menigheden og forkyndelsen, men der er ikke så mange, der snakker med os. Hvorimod der i denne menighed ude på landet var mange, der havde lyst til at snakke, og der var en hjertelighed og varme.

Søndagen efter, at vi kom hjem fra retræte, havde vi i vores kirke besøg af et maasai kor fra Arusha området. Det var en fantastisk oplevelse. Den sidste sang, de sang, var om Jerusalem. Vi blev mindet om, at i himlen skal vi samles fra alle folkeslag og tungemål med alle mulige måder at synge og spille på til Guds ære. I kirken, hvor vi kommer (Msasani lutherske kirke), er der et kor, der synger firstemmigt, der er brassband, 2 ungdomskors, et kvindekor og orgel og organist, så musikstilen er meget bred.

Vores mål i sidste ende er, at vi skal hjem til himlen til den evige hvile og det evige liv, og der skal vi være med i lovsangen til Guds ære!