Høsttid

Vi har været så privilegeret at være i Danmark i august. Det var dejlig varmt og tørt og forskellen mellem Tanzania og Danmark var ikke stor, det var faktisk varmere i DK i perioder, og der var ikke aircondition 😊

Det var høsttid mens vi var i DK, og vores indtryk er at landmændene har fået en rigitg god høst i år. I Tanzania derimod har høsten slået fejl mange steder på grund af for lidt regn. Det samme gælder Kenya, Ethiopien og andre lande i området. I nogle af landene har der været for lidt regn i 4 år.

Da vi var i Ulanga dalen (før vi tog til DK på ferie), lige da der var blevet høstet, så vi store lastbiler hente ris, som måske skulle til Kenya.

Lige til venstre for solen og højhuset bor vi. Billet er taget fra en restaurant på den anden side af bugten.

Vi står midt i en anden høst. Gud høster mennesker for sit Rige. I denne uge tog Gud en af sine medarbejdere hjem til sig. Han var biskop i den anglikanske kirke. Han havde lige forkyndt Guds ord ved begravelsen af en anden biskops kone. Hvor han sagde, at porten til Himlen er åben, og vi må være klar til at gå ind. Da han var færdig med at prædike satte han sig ned og døde. Det har rystet de tilstedeværende og mange i kirkelige kredse. Han sagde, at han var klar, og Gud tog ham hjem. Vi ved ikke, hvornår det er vores sidste time. Gud høster i sin time.

Høstede marker i nærheden af Tølløse

Vi høster, ved at vi indbyder de unge til at tage imod Jesus og vende om fra synden. Samtidig sår vi Guds ord og lærer mennesker at studere Guds ord.

Lige inden vi tog til Danmark på ferie, var jeg med til UKWATA National Conference. Der var samlet over 2000 unge, af dem var der ca. 700, som tog imod Jesus og hans tilgivelse. Det var vildt fantastisk at være med og høre og se, hvordan de bekendte, at de ville tilhøre Jesus og derefter høre lovsangen og glæden. Biskop Mjema fra Pare bad for de unge, da de var kommet frem. Han har det åndelige ansvar for UKWATA.

En ung mand kom senere med en seddel, som han havde hevet ud af hans kalender. På siden havde han skrevet, hvordan Gud har hjulpet ham ud af det liv, han havde levet, og han skrev om, at hans forældre var imod, at han ville leve som kristen og komme i UKWATA. I dag er han med i ledelsen af UKWATA i Dar es Salaam, og går i det, der svarer til 2.g. Han ønsker at tjene Gud. Han er en ud af mange, som har lagt deres liv i Guds hænder.

I morgen den 10. sept. tager Bent til Dodoma samme med Mathayo, vores salgschef, for at være med til den Lutherske Kirkes landkonference for alle kirkens præster. Man forventer, at der kommer ca. 2.000. Jeg er spændt på at høre, hvad han kommer hjem med af indtryk. Det er en fantastisk mulighed for at mødes og for at hjælpe præster med at få god litteratur. Det er også en god anledning til at få lavet diverse aftaler med præster og biskopper.

Hvor mange præster er der i den lutherske kirke i Tanzania? Er der mon 2500-3000? Vi har trykt et særnummer af magasinet Riziki, som skal deles ud til alle deltagerne. Temaet for dette nummer er fadervor og bønnen forlad os vor skyld.

Riziki er et magasin, som min kollega Sabuni er redaktør på. Det udkommer 4 gange om året, og er et teologisk blad, som er til hjælp for præster og evangelister. Nogle steder bruger præsterne artiklerne til at undervise deres menighed.