Friweekend ved havet og arbejdsuge ved søen

En sandbanke deler lagunen fra det indiske ocean, som ligger til højre.

I sidste weekend tog Bent og jeg til Bomani Beach Bungalow Hotel for at slappe af og bade. Hotellet er ret nedslidt og bærer præg af, at det er Corona tider i turistbranchen, men der var roligt, og vi var de eneste gæster det meste af tiden.

Højvande

Lavvande

Vi fik os en overraskelse, da vi svømmede ud i dette dejlige vand ved højvande. Der var ingen bølger, og det gik strygende med at svømme ud ad, men da jeg vendte om og ville svømme tilbage, kom jeg ikke ud af stedet og måtte virkelig bruge kræfter for at komme så langt ind, at jeg kunne bunde. Med fødderne på bunden kunne jeg straks mærke, hvor meget strøm, der var.

Bent var svømmet mere end dobbelt så langt ud som jeg. Da han opdagede problemet og prøvede at svømme tilbage, måtte han i stedet svømme lige til land, selvom det var længere nede af kysten. Han kunne ganske enkelt ikke svømme imod strømmen. Vi fik noget motion! 😊

Når det er højvande, er de forskellige sandbanker dækket. Lørdag sejlede vi over til en sandstrand med det fineste sand (som Dueodde sand). Vi badede ved tangen og tog et kig ud over det indiske ocean, men stranden på havsiden havde mange sten.

2 nye biler.

Efter at have ventet i mere end et år på 2 nye biler står de endelig her på grunden. Den lange ventetid skyldes, at Danish Lutheran Mission skulle have godkendt nye vedtægter for at blive anerkendt som en religiøs organisation og dermed få skatte/told fritagelse. Dermed slap vi for at betale told af bilerne, men godkendelsen kom i sidste øjeblik og havde kostet meget arbejde i flere måneder for vores Teamleder Jens Erik Agerbo og hans medhjælper Six samt en advokat, der var sat på sagen.

Forhåbentlig bliver det også lettere at få opholdstilladelse og arbejdstilladelser til missionærer og volontører frem over, så vi kan få lov til at gøre det, vi er kommet for. Noget tyder på at det, med den nye regering i Tanzania, går den vej.

Viktoria søen set fra Mwanza

I begyndelsen af juli var Bent i Mwanza for at lave optælling og status på Soma Biblias afdeling her. Hotellet, han boede på, havde denne fantastiske udsigt. Han kom helt uanmeldt, så de var meget overraskede over at se ham. Ud over optælling havde han medarbejdersamtaler, og det blev også til nogle besøg hos nogle af medarbejderne. Alt i alt nogle travle og gode dage.

Medarbejderne foran butikken i Mwanza

Lige en selfie med medarbejderne.

I august skal vi have Fikia Maisha seminar i Ulanga Kilombero stift. Det der udfordrer lige nu, er at vores nye bøger endnu ikke er kommet. Vi håber og beder om at de må komme i havn til tiden.