Fødsel og død

Skøn gåtur i dyrehave nær Randers, dyrene falder i med naturen.

Vi vil ønske jer alle et godt nytår! Selvom det er lidt sent. Der har været meget at se til efter at vi kom tilbage fra ferie. Vi havde nogle dejlige dage i DK, selvom de blev præget af forkølelse og feber i nogle dage. Vi kom fra 34 grader i TZ til -6 grader i DK. Det er altid skønt at mødes med familien, snakke med børnebørnene og se hvor meget de små nu kan.

Træerne på det første billede kan synes døde, men vores erfaring siger os, at når foråret kommer så bliver de levende igen. Overskriften kan virke lidt voldsom, men her i begyndelsen af det nye år har der har været nogle dødsfald, som har berørt venner og medarbejdere. Det har været både unge og gamle, og det kan ikke undgås, at vi bliver standset for spørgsmålet, hvad er der bagefter døden? Er der et håb om at mødes med dem, vi har mistet? Er der en legemlig opstandelse? Er vi selv klar til at møde vores frelser Jesus Kristus?

Vores svar er: JA!

Vi tror på en legemlig opstandelse fra døden. Smerten over at miste er stor, især når det er et barn der dør. Når det er ældre og syge, som får fred ved at komme hjem til Jesus, da kan smerten være lidt lettere at bære, men savnet af ens kære vil altid være en del af vores liv.

Nogle dør og andre fødes. Det er et fantastisk under, når et lille nyt menneske fødes. Vi fyldes af glæde og forundring over Guds skaberværk hver gang.

Vi er tilbage på hver vores kontor. Bent har nu fået en assistent og foreløbig er han godt tilfreds med hendes arbejdsindsats. Det er virkelig dejligt, at han kan blive aflastet.  

Bent og Eveline taler om referatet fra et møde.

Jeg nåede at være med i Mwanza til landsbedemøde for UKWATA inden vi tog til DK på ferie. Der var 150 deltagere og 96 fik en Fikia Maisha bog. De øvrige havde været med i Dodoma til UKWATA lands konference. Vi skulle undervise lærere og ledere som skal undervise på årets påskelejre. Jeg glæder mig til at se undervisningen udfolde sig på alle 42 påskelejre i april. Der var desværre 7 afdelinger /områder som ikke var repræsenteret i Mwanza.

De her 2 aber var lige uden for mødesalen i Mwanza, og der var flere på taget.

Da vi rejste hjem på ferie, skulle mine kollegaer have flere seminarer med undervisning i brugen af Fikia Maisha bogen. Det var krævende arbejdsopgaver, som lykkedes på trods af flere udfordringer.

Ved det ene seminar havde vi 5 gæster fra Biblica i Kenya med. Det er Biblica der har rettighederne til Fikia Maisha bogen. De introducerede dette program for præster og unge her i Dar es Salaam i marts 2020. Soma Biblia overtog opgaven med at distribuere bogen. Det blev starten på mange undervisningsseminarer om brugen af Fikia Maisha.

Fra Lushoto. I forgrunden de 5 gæster fra Biblica fra Kenya.

Sabuni min kollega siger at folkene fra Biblica har været utroligt glade for at være med. Der er nogle at de ting vi gør/måder vi underviser på, som de nu også vil tage med i deres program i Kenya.

Dagen efter at vi kom hjem fra Mwanza tog mine kollegaer videre til Mwanga, hvor der skulle være et ungdomsstævne. Der var 76 unge og 24 af dem kom frem til forbøn for at give deres liv til Jesus.

Mathayo underviser i Mwanga

De unge i gang med bibelstudie

Efter det gik det videre til Lushoto hvor stiftet havde arrangeret en undervisnings dag for præsterne. Der kom 96, de blev forberedt på, hvad de unge ville blive undervist i på ungdomsstævnet d. 19-21 december. Der var enighed om at byde dette undervisningsprogram velkommen. Der kom 1200 unge. Flere hundrede kom frem til forbøn, og lagde deres liv i Guds hånd. Det var ved dette stævne, at der deltog 5 kenyanere fra Biblica.

En gruppe af unge i Lushoto, som ligger oppe i bjergene så det er koldt. Derfor frakker!