En storm i et glas vand

Efter at have fulgt orkanen Jobo’s fremfærd må vi sige, at det virkelig blev til en storm i et glas vand. Orkanen blev fuldstændig opløst, da den kom til Dar es Salaam. Vi fik ingen regn eller blæst.

En af vores medarbejdere i Soma Biblia blev gift søndag, og vi var til bryllup, det var lige præcis den weekend, hvor Jobo blev opløst. Mange mennesker har bedt om at den måtte blive opløst både pga. af brylluppet, og pga. af alle de mennesker der ville blive berørt af en orkan. Mange små huse og forretninger har tagplader som tag, men mange gange er de ikke sat ordentlig fast, det ville betyde, at der ville sejle masser tagplader rundt i luften under en orkan med tragiske følger.

Det var store flyttedag for vores palmer. Den ene står stadigvæk foran huset, den anden er kommet om i Hanne og Jens Eriks have. De stod simpelthen for tæt på huset. Det er en uge siden vi flyttede dem, og de ser ud til at klare flytningen fint. Vi er midt i regntiden, så de får masser af vand

De æggeformede gul/grønne er passionsfrugter, de helt runde og grønne er appelsiner.

Den gule frugt til højre er en papaya.

Den første juice lavet af vores passionsfrugter er allerede drukket. Det smagte rigtig godt.

Bent har været en tur i Arusha hvor ledelsen for Soma Biblia var samlet for at lave strategi, det var hårdt, men Kimaro er en dygtig facilitator, når det gælder at lave strategi. Han er en af medlemmerne i Soma Biblias bestyrelse.

I ugen der lige er gået, tog vi imod en container med småskrifter til uddeling. Containerne kommer som regel første, når det er blevet mørkt. De bliver læsset på en lastbil nede i havnen og skal så køres ud til Soma Biblia. Det tager lang tid at komme igennem byen.

Der er mange ting der kan bekymre og optage vores tanker. Det kan til tider blive som en storm. Efter en tid opdager vi, at det kun blev til en storm i et glas vand.

I Salme 62 i Bibelen står der: ” Kun hos Gud finder min sjæl ro, fra ham kommer min frelse. Kun han er min klippe og min frelse, min borg, så jeg ikke vakler.” Gud er der midt i det som vi oplever som en storm og gør det til bølger i glas vand.

I næste uge skal Bent til Dodoma for første gang. Her er der flere, som vi i Soma Biblia samarbejder med, der har hovedkontor, så det er vigtigt at møde dem og få en god snak. Det er bl.a. Bibelselskabet, CCT (fællesorganet for kirker og kirkelige organisationer i Tanzania) og Bibelkirkens bogforlag. Endvidere skal vi have godkendt vores ændrede vedtægter hos indenrigsministeriet. Endelig skal vi undersøge, om der er et godt sted at oprette en Soma Biblia butik i Dodoma. Dodoma er jo Tanzanias hovedstad, og den er i en rivende udvikling.

Næste weekend skal jeg, Vivi, tilbringe i Mbeya. James Sabuni og jeg skal følge op på de grupper, der er blevet dannet efter vores oplæring i at bruge Fikia Maisha bogen.

Det, der fylder meget lige nu, er, om Fikia Maisha bøgerne snart kommer. Der er grupper både i Mwanza, Mbeya og Iringa der mangler bøger for at komme i gang med bibelstudie. De er bestilt, og er blevet trykt i Kina. De skulle snart blive afsendt.