En bred vifte af musik, hudfarver og tøjstil

Desværre blev vores tur med Fikia Maisha projektet til Ulanga-Kilombero udsat, fordi det blev vurderet at risikoen for at sprede smitte af Corona var for stor. Vi håber, at det kan lade sig gøre i november. Heldigvis kunne Sabuni og jeg komme til Masumbo (som ligger ikke så langt fra Iringa) for at holde seminar i 2 dage. På lejren var de gang med at afholde en slags mini bibelskole. Deltagerne var der i 3 uger og kom fra mange forskellige steder i Tanzania. Vi havde et rigtig godt seminar, og har fået gode tilbagemeldinger.

Kaffe frugter

Hver morgen og aften gik Sabuni og jeg fra lejren og op til Jette og Lyle Hall, hvor vi var indkvarteret. Vi gik langs med floden og gennem en kaffe plantage. Om morgenen var det en meget flot tur og nogen steder næsten eventyragtigt.

Fikia Maisha bøgerne, som vi har vendte på siden maj, ser nu ud til at skulle komme til Dar es Salaam i slutningen af august. Det vil sige, at de grupper, som har ventet på bøger, endelig kan få dem, samt at vi har bøger til seminaret i Dodoma i begyndelsen af oktober.

 Billedet er taget ved et stort UKWATA møde i Arusha.

Vi har fået en aftale i stand med UKWATA (hvilket svarer til KFS i Danmark – Kristeligt Forbund for Studerende) om at undervise de præster, lærere og ledere der har ansvaret for arbejdet, om hvordan de bruger bogen. Det er planen, at vi skal begynde på det i 2022. Det kræver, at vi kan få trykt 220.000 bøger.

Det er et helt vildt perspektiv. Tænk at vi kan få lov til at bringe evangeliet ud til alle UKWATA-elever fra 8. klasse til 3. g i hele Tanzania. Og dette er en udløber/en frugt af dette års Fikia Maisha projekt støttet af LMU (Luthersk Missions Unge) i Danmark.

Sidste søndag var Bent igen blevet inviteret til at prædike i Mwenge lutherske kirke (ligger meget tæt på, hvor vi bor). Sidste gang han var der, var han med til at døbe 12 masai mænd og to af deres børn. Præsten, som står i forgrunden på billedet, er nu i fuld gang med at oplære dem i troen på Jesus.

Billedet er fra 1. gang vi var i Mwenge til gudstjeneste.

Det blev en gudstjeneste med utrolig mange indslag. Der var 6 kor. Børnekor, kvindekor, ungdomskor, herrekor, masaikor og et gæstekor som bl.a. sang Händel (født 1687). Det var så bredt et spektrum, så jeg kom til at tænke på den lovsang der skal lyde i himlen på alle mulige sprog og i alle mulige stilarter. Det var vildt.

Ud over Bent, som skulle prædike, blev gudstjenesten ledt af sognepræsten, en masai evangelist og en anden evangelist, som i øvrigt er albino. Alle i kirken havde deres søndagstøj på. Gæstekoret havde lange blå kjoler og mændene hvide skjorter og røde slips. Masaierne havde deres typiske stof svøbt omkring sig.

I kirken fløj duer og spurve frem og tilbage. Når der var et øjebliks stilhed, kunne man høre duerne kure. Under gudstjeneste nr. 2 var der en due, der sked ned af Bents præstedragt. Det fik straks præsten til at starten en indsamling til at få tættet hullerne, så fuglene ikke kan flyve ind. Hele situationen skabte en del moro i kirken 😊

I år fik jeg lov til at fejre min fødselsdag i Iringa. Det var rigtig hyggeligt. Hvordan tallene skal vende, jaaa …

Vi var sammen med en del af LM’s missionærer i landet og et nyt bestyrelsesmedlem i Soma Biblia, Torben Dysager. Vi var samlet til indvielsen af det nye center i Iringa: ’Luthersk Retræte og Missions Center’, som ligger der, hvor den danske kostskole for missionærbørn lå. De gamle bygninger er blevet bygget om, og der er bygget en ny afdeling med værelser.

Resten af fødselsdagskagen tog vi med til Dar, og fandt ud af at Torben Dysager har fødselsdag dagen efter mig. Billedet er taget på vores overdækkede veranda.

Tirsdag sendte vi Josef og Mathayo afsted til Dodoma, Tanzanias hovedstad, hvor vi arbejder ihærdigt på at åbne en ny forretning d. 1. september. Det bliver virkelig spændende at følge.