Edens have?

I Edens have gik Eva og Adam rundt mellem dyrene. Vi var på fod safari med to rangers, hvor vi kom rigtig tæt på dyrene.  I Arusha Nationalpark er der et træ, hvor en af Soma Biblias biler kunne stå inden i. Jeg fangede en af vores medarbejdere i luften, da han hoppede ned fra bilen.

Træet er en slyngplante, som har slået masser af rødder og efter hånden, som det oprindelige træ er rådnet, opstod der et hul, hvor bilen kan køre igennem. Vores guide mente, at træet var 150 år gammelt.

En salt sø med flamingoer.

Giraffer er fantastiske dyr. I denne nationalpark er der ingen løver. Vi så en giraf, der lå ned og sov. Så vidt jeg ved er det meget sjældent, det sker. Når der ikke er løver, er de selvfølgelig mere trygge, og det kan være grunden. Vi gik igennem et fantastisk grønt område med små vandløb. Skoene nåede at blive våde, for der var ret sumpet nogen steder. Nationalparken ligger ved foden af Mount Meru.

Udover at se på dyr bød vores Medarbejderkonference på undervisning om at dele evangeliet med muslimer, det var rigtig spændende. Der var også et par gode bibeltimer. Alle Soma Biblia afdelinger fik mulighed for at fortælle om glæder og udfordringer i arbejdet.

Da forlagsafdelingen fik ordet, havde Fikia Maisha Teamet fået en hel time til at forklare om ungdomsprojektet. Det gav meget mening at forklare, hvad projektet går ud på til de øvrige medarbejdere, da det er dem, der får masser af spørgsmål ude i butikkerne.

Det var dejligt at møde de enkelte medarbejdere igen. De fleste af dem havde jeg mødt på mine ture med Fikia Maisha rundt i landet.

Et sådant medarbejderseminar kræver megen forberedelse af Bent og ledelsen i Soma Biblia.

Da vi kom tilbage til Dar es Salaam skulle Bent forberede bestyrelsesmødet for Soma Biblia med deltagere fra Danmark, Kenya og Tanzania. Det var første gang alle kunne være sammen fysisk, efter at vi blev ansat. Corona betød online møder.

I forlængelse af bestyrelsesmødet var Bent og jeg ansvarlige for planlægningen og ledelsen af Missionærkonferencen i Iringa for LM udsendte og svenske og norske associerede missionærer. Vi havde Kristian Andersen til at prædike over forskellige salmer fra Salmernes bog. Det var dejligt at være sammen med vores kollegaer og høre nyt og dele udfordringer og glæder i arbejdet.

Om søndagen var vi på udflugt til dette fantastiske naturreservat, Isimila Pillars og Stoneage i nærheden af Iringa.

Mens vi var på medarbejderseminar, kom vi også hen til et vandfald. Det er virkelig imponerende at se så meget vand komme strømmende med vældig fart dag ud og dag ind. Jeg kom til at tænke på, at Jesus er livets kilde, han siger, den som tror på mig, fra hans indre skal der rinde strømme af levende vand. Det sagde han om den Ånd, som de, der troede på ham, skulle få (Johannes evangeliet kap. 7,37-38). Mon det er sådan, Jesus har tænkt, det skulle være?