2020 og 4040

Jubilæum… Lidt tal sjov… Bryllupsdag…

Det har været en meget begivenhedsrig måned. Der er ikke kommet noget blogindlæg, så det må jeg se at få gjort noget ved.

D. 1/7 havde Bent været ansat i Luthersk Mission i 40 år. Det blev fejret sammen med arbejdskollegaer og venner fra før og nu. Det foregik i bedste Tanzania stil. Tanzaniere elsker at holde fest. Det gør vi også!  Der skal gøres noget ud af påklædning, mad og omgivelser. Vores tanzaniske rådgiver på festen mente bestemt, at vi skulle have syet nyt tøj.

Vi holdt fest for medarbejderne på grunden. Desuden blev der sendt penge til alle afdelinger af Soma Biblia så de også kunne tage del i festlighederne. 

Om aftenen fortsatte festlighederne med middags buffet på et hotel. Vi havde inviteret arbejdspartnere, nære kollegaer og gamle kollegaer fra Ulanga-tiden og vores nære venner herude.  

Tidligere biskop Mwambungu og vicebiskop Kyelula fra Ulanga og sognepræst Hogohogo

Vi fik mange dejlige hilsner. Blandt andet læste Hanne Agerbo et brev op fra Luthersk Misison.

Det blev en fantastisk dag og aften selvom tidsplanen ikke holdt 😉

De store gryder var fundet frem

Ved alle mulige fester er det blevet normalt at skære kage og made hinanden, samarbejdspartnere, ægtepar osv. Ved festen på Soma Biblias grund var der også blevet købt en kage, som Bent og jeg skulle skære for. Det var som at skære bryllupskage. Nogle af medarbejderne begyndte at lave mad dagen før, og det var virkelig dejlig mad😊

Kagen til om aftenen var en kransekage, som jeg selv havde bagt.

Både Luthersk Mission og Soma Biblia gav os et tilskud til at holde jubilæumsfesten. 

Det er meget specielt at tænke tilbage på 40 års arbejdsopgaver. Alle glæder og sorger. Små og store oplevelser og alle de almindelige hverdage. Vi er fyldt af stor taknemlighed og glæde.

Et af børnebørnene havde lavet dette flotte banner

Få dage efter festen kunne vi rejse til Danmark på ferie. Hvor vi skulle være sammen med vores børn, svigerbørn og børnebørn. Efter modtagelsen i lufthavnen havde vi valgt at få taget en test for Corona. Den var heldigvis negativ. 

I Danmark blev der tid til en fest mere, men på en meget mere afslappet måde. Den blev fejret sammen med børn, svigerbørn og børnebørn. Tøjet blev ganske vist brugt igen. Vi havde 40-års bryllupsdag. Rubin bryllup. Det er mange år at leve sammen i, og vi har igennem alle årene oplevet, at Gud har været og er med i vores hverdag. 

Som en sagde for nylig ”utroligt at 2 kan blive til så mange”

Vi er tilbage i Dar es Salaam igen. Temperaturforskellen er heldigvis ikke så stor på denne årstid.

Vores bagage, som vi har ventet på i 5 måneder, er nu kommet, og vi har fået pakket den og vores kufferter ud efter vores ferie. Det var meget spændende at pakke ud og se, hvad vi i januar syntes var vigtigt at få med til Tanzania. Det hele var kommet godt frem på nær et enkelt billede, hvor glasset var knust. Jeg synes, det er lidt utroligt, at der ikke er sket mere, når man ser hvordan bagage bliver behandlet.

Der er et nyt indkøbscenter lige overfor Soma Biblia. Jeg var der inde i april, og jeg var den eneste kunde!! Supermarkedet var endnu ikke åbnet. I dag var jeg igen derovre, og nu var der en del flere mennesker. Supermarkedet er blevet åbnet, så vi behøver ikke mere at starte bilen for at købe ind. Det er som om, at livet langsomt vender tilbage efter Corona nedlukningen.

Hvis nogen sidder med spørgsmålet, om mine passionsfrugter gror – så ser I svaret her. De trives fint. Jeg glæder mig til blomster og frugter.

Vi trives også i opgavernes udfordringer og alsidighed.